Oznake

, , , , ,

S&P je prošli tjedan srušio ratinge nekolicini zemalja Europske Unije pa su se zabrinuti novinari, u ime uplašenog hrvatskog naroda, brže bolje uputili ministru financija po riječi utjehe i novu dozu stimulansa sigurnosti.

Ministar ih je dočekao spremno stojeći na lijevoj nozi te uklonio sve sumnje da bi Hrvatsku moglo zadesiti nešto slično pa im objasnio da za pad ratinga kao ni strah ne postoji opravdan razlog jer vlada treba “poslati jasnu poruku“! (valjda S&P-u)
Poruka bi trebala postati konkretnija kada premijer iznese svoje viđenje efikasnih državnih investicija – to će ovaj obznaniti u skoro vrijeme – no usput ministar je napomenuo da se dodatno zadužio za potrebe financiranja projekata iz domene zaštite okoliša (bolni “rez” ključan za izlazak iz krize), kao i potrebu za novim ulaganjima u željezničku infrastrukturu, a osobito putnički promet. Dodao je kako su upravo to pokazatelji mogućeg rasta gospodarstva.

Meni naravno nije jasno kako to ulaganje u željeznice, a osobito u putnički promet, kao i ulaganje u projekte zaštite okoliša može stimulirati rast gospodarstva. Hmm, zapravo nije to rekao, rekao je da su to “pokazatelji mogućeg rasta”. Ovo je već izjava u kategoriji antologijske Kosoričine: “Na dobrom smo putu da dođemo na put izlaska iz krize”.

Na ove bljezgarije okupljeni novinari nisu imali dodatnih pitanja, sve im je jasno, pa su tako zaključili svoje tekstove pune riječi ohrabrenja i objavili ih po portalima. (npr. Index.hr)