Oznake

, ,

Ova fotografija je snimljena 08.01.2012.
Na što vas prvo asocira? Zatvor? Ulaz u neku urušenu tvornicu?

ulaz u OŠ Savski Gaj

A ne, to je ulaz u Osnovnu školu Savski Gaj. Vrata su zapaljena negdje u proljeće 2011. godine. Sve do danas taj prizor svakodnevno dočekuje školarce i uvodi ih u nove školske avanture. Ulaz u remetinečki zatvor izgleda dostojanstvenije od ovoga no to ne brine previše ravnatelja škole Lovru Gvozdanovića, prof..

Veća briga mu je vrućina tijekom ljetnih mjeseci – kada u školi nema ni buhe – pa mu je logičnije koristiti školski budžet za postavljanje klimatizacije na zbornicu, urede administracije pa i vlastiti ured, nego da zamijeni spaljenu stolariju (usput i pola porazbijanih prozora čije krhotine vise iznad stazica uokolo škole).

Na jesen moje roditeljske brige će se intenzivirati, kćer postaje školarka, a ova škola nam je silom (ne)prilike prvi kandidat s obzirom da stanujemo relativno blizu.
Da ne kukam previše moram reći da postoji škola u Botincu, Sv. Klari i Trnskom pa bismo se mogli odlučiti i za neku od njih, što i ne bi bilo loše jer su u odnosu na školu u Savskom Gaju svjetlosnim godinama naprednije – u svakom pogledu.
No to postavlja pred nas roditelje nove izazove oko planiranja dnevne dinamike života pa smo, zbrojivši dva i dva, ustanovili da u tom slučaju nećemo moći uskladiti vlastito radno vrijeme sa rasporedom nastave te bi jedan od roditelja mogao postati žrtva, zbog odvoženja i dovoženja djeteta u školu, biti lišen zaposlenja pa time i prihoda što za posljedicu ima pad kućnog standarda.
Postoje naravno i privatne osnovne škole koje nude puno kvalitetniji program i s više pažnje se odnose prema svojim učenicima i inventaru, no nedostaje nam u kućnom budžetu dio sredstava s kojima bismo to platili. Nije to strašan iznos ali je taman toliko koliko nam država uzme na plaći svaki mjesec da bi nam ponudila OŠ Savski Gaj. No problem je što mi nemamo pravo izbora u ovom slučaju – ili Gaj ili “baj baj”.

I tako počinju naše osnovnoškolske strepnje.

Svako dobro,
vaš Kapitalac