Oznake

, , , , , ,

Protagonisti apsurda današnjih središnjih informativnih emisija na HRT-u i Nova TV bili su Slavko Linić i Željko Grčić.

Nastavljajući obranu motiva podizanja stope PDV-a, Grčić je za HRT izjavio kako će se višak sredstava prikupljen kroz povećanje stope PDV-a preliti direktno na pokrivanje razlika nastalih zbog snižavanja stope doprinosa za zdravstveno osiguranje sa 15 na 13% te da se radi o metodi prikupljanja sredstava, ne kroz direktne poreze, već indirektne. Ovako nešto glupo nisam čuo već stvarno dugo vremena. No ne sumnjam da je većina ljudi u ovoj sirotoj zemlji ostala uvjerena u nešto sasvim suprotno, osobito zbog toga što je spomenuti prilikom davanja izjave složio smrtno ozbiljnu facu.

Negdje istovremeno u središnjem dnevniku Nove TV Linić je uvjeravao gledateljstvo, koje očekuje porast cijena kao sasvim realan refleks povećanja stope PDV-a, da razloga za porast cijena nema, jer će se novac prikupljen od te razlike koristiti kao olakšica za gospodarstvo. Samim time ovi tobože nemaju opravdanje za povećanje cijena. To je bila lažna nada za naivce te prebacivanje tereta krivnje na trgovce koji će sasvim sigurno povisiti cijene.

I tako Grčić na HRT-u jedno, Linić na Novoj nešto drugo, oboje prosipaju neusuglašene, proste, šuplje i mediokritetske izjave za mediokritetsku masu kojoj je sasvim svejedno i koliko god da im se lagalo, ma koliko laži bile očite, oni će se uvijek sa svime slizati i sve u konačnici prihvatiti. Mediji su isti takvi, prožeti mediokritetom svakodnevno recikliraju već reciklirane teme, šablonski mijenjaju naslove članaka, pasusima mijenjaju redosljed ne bi li čitatelji pomislili da su napisali nešto novo. Kritike ni otkuda i sve nekako stoji bez ideje. Izgleda da su se i najveći zagovaratelji plana nove koalicije našli u nevjerici, razjapljenih čeljusti i izbezeknutog pogleda. Što to ovi rade?

Imam neki osjećaj, krajnje subjektivan, da će masa uskoro postati osjetljivija na slušanje i prihvaćanje liberalnih ideja.

Svako dobro,
vaš Kapitalac