Oznake

, ,

http://www.jutarnji.hr/audi-star-dvije-godine-nije-joj-dobar–ravnateljica-plitvickih-jezera-tri-mjeseca-nakon-preuzimanja-funkcije-narucila-skupocjeni-terenac/1066189/

Tako je, idemo građani, podržite poreznu represiju i omogućite redom svim političarima, onim istim političarima koji su prije izbora obećavali razne “besplatne” pogodnosti, socijalnu pravednost i socijalnu državu za sve građane (što ste glasovanjem i podržali), da se danas voze u novim i sigurnijim vozilima.

Usput je potpuno nebitno što su vaša vozila sve starija, pače i to će se kažnjavati kroz veće poreze na ispušne plinove starih vozila, a možda vam je i najbolje da u potpunosti pređete na bicikle – jer vlast se brine za vaše zdravlje. Breme teškog života plemenito prebacujemo na sebe kako ga vi ne biste morali nositi, zamislite samo koliko jedan terenac troši, koliko košta registracija i održavanje, ma horor, lakše vam je promijeniti gumu na biciklu, a ima i onih šlauflos guma pa ne morate čak ni to.

Ako imate problema s plaćanjem režija, ne brinite, od travnja ćemo vam olakšati muke kroz porez na nekretnine. Još ne znamo točno kako ćemo to izvesti ali znamo da vaša nekretnina na tržištu više neće vrijediti ništa ali prema poreznim tabelama vrijedit će poput palače – što znači da ćemo i taj teret plemenito prebaciti na sebe kada vas dovedemo vas zlo tržište dovede u nemogućnost plaćanja te obveze. Ali ne brinite, dobro ćemo se pobrinuti za vašu, pardon našu nekretninu.

Lijepo je uostalom živjeti na svježem zraku, u kartonskoj kutiji koja je manje štetna od betona koji zrači i narušava vaše zdravlje. Postavite kartonsku kutiju uz potok i spavajte uz žubor svježe vode ili u šumu, a ako budete dobri možda načas ugledate i Štrumpfove.

Ne brinite o tome što se ovih dana piše o korumpiranim liječnicima i kojekakvim korporacijama koje proizvode i distribuiraju generičke lijekove preko naše monopolističke zdravstvene mreže. Tko radi taj i griješi, a državni doktori rade puno pa puno i griješe, nemojte zamjeriti, to ne znači da bi bilo dobro da za svoj novac imate pravo odabrati nekog liječnika i izvan tog sustava, zapravo to i možete ali shvatite da i državni liječnici zaslužuju svoju plaću pa to jednostavno morate platiti. To je pitanje građanske solidarnosti, korupcija nije bitna, a zdravstvo je javno dobro i civilizacijski doseg svih građana prema tome to nema cijenu i koliko ministar zdravlja kaže da taj sustav košta – vi ćete platiti.

Ako trebate novac – skupljajte boce, barem dok se još isplaćuje onih 0,50 HRK po komadu, ali znajte teška su vremena, recesija, kriza, povampireni političari kapitalizam učinio je kaos, pa ćemo vam nažalost morati uskratiti i tu polovicu kune jer vrijeme je za stezanje remenja i moramo složno i zajednički pomoći državi da se izvuče iz krize.

Najbolje što trenutno možete učiniti za sebe jest ništa. Nemojte ništa raditi, pitati, a najbolje niti razmišljati – prepustite sve brige nama i zato shvatite da, kako bismo brzo rješavali sve probleme koji vas se tiču, a o kojima ne razmišljate jer čemu biste to činili kada je država tu, jednostavno moramo imati brze automobile, mnogo brzih automobila, s pogonom na sve kotače i kamionskim okretnim momentom, kožom presvučenim sjedalima koja su izdržljivija od platnenih – jer ne radi se ovdje o luksuzu na vaš račun, hej, to je racionalno trošenje vašeg novca, sa ugrađenim parking senzorima jer uz gužvu na cestama prepunjenim državnim automobilima i biciklima građana sigurnost vaše imovine je imperativ.

Zapravo ima jedna sitnica koju možete učiniti, radi sebe prije svega, ukoliko uočite nekoga među vama jednakim građanima da se eventualno vozi u automobilu poput državnoga imate svako pravo momentalno ga proglasiti kriminalcem. Pogledajte sebe – pogledajte njega. Tko je u dronjcima, vi ili on? Dakle jasno je tko vam je uzeo život dostojan čovjeka. Pokvareni politič… građanin, vjerojatno poduzetnik i vaš eksploatator! Zaposlio vas je da bi na vas trošio manje nego što je to dostojno čovjeka. Jest da nije trebao potrošiti ništa i uopće zaposliti vas, ali hej, to uopće nije bitno – on ima, vi nemate, to je za osudu.

I ne brinite se da će se takvi dugo skrivati, oformit ćemo specijalne jedinice porezne uprave koje će pretresti svaku mišju rupu ne bi li takvima oduzeli sve što imaju i neka zajedno s vama sa svima nama nose teret ove krize. Što prije ih iskorijenimo tim prije ćemo rješiti i krizu, zato djelujmo zajedno i odlučno!

Molimo vas kada već učinite tu moralnu dužnost, dok čekate državne organe reda da privedu pokvarenog eksploatatora, pitajte ga gdje je nabavio vozilo – ukoliko se osobine vozila kojim slučajem poklapaju sa navedenima u nekom javnom natječaju za nabavku državnih vozila ispričajte se čovjeku i pustite ga, to je vjerojatno ministrov kum direktor tvrtke od kojeg kupujemo vozila koja je pobijedila na javnom natječaju, stoga je njemu, naravno, dozvoljeno imati takvo vozilo.

U ovoj kratkoj ilustraciji vidite i sami koliko je kompleksan posao jednog državnog birokrata stoga bi možda jednostavnije bilo da čim prije svojem voljenom političaru dodijelite punomoć i autokratska prava pa da ne kompliciramo previše sa svim tim slobodama koje sada imate na raspolaganju, autokrat će najbolje odlučiti za sve vas, jest da će neki građani biti višak ali hej, društvo se gradi teškom mukom pa neke žrtve i moraju pasti kako bi društvu bilo bolje u autokratovoj viziji budućnosti.

Svako dobro,
vaš Kapitalac

P.S. podržite Facebook grupu “Libertarijanizam” – http://www.facebook.com/groups/Libertarijanizam/