Oznake

, , ,

Na predstavljanju rezultata smanjenja listi čekanja po bolnicama ministar Ostojić, kako kaže Večernji list, pohvalio se ukidanjem privatnog zdravstvenog monopola!

– Ukinuo sam privatni monopol u zdravstvu i borit ću se protiv njega i sada i na svojem budućem radnom mjestu – rekao je danas ministar zdravlja Rajko Ostojić na konferenciji za medije koju je organizirao u Ministarstvu zdravlja kako bi predstavio rezultate projekata koji su u zdravstvenom sustavu provedeni prošle godine.

S obzirom da u Hrvatskoj Vlast i institucije države imaju monopol nad zdravstvenim sustavom, te da ona od građana kroz porezni sustav prikuplja novac u državni proračun iz kojega onda bezuvjetno financira zdravstveni sustav (čak i privatne ordinacije), ostaje potpuno nejasno što je ministar želio reći tj. koji to privatni monopol je ukinuo (koja je to privatna tvrtka građanima do sada monopolistički prodavala zdravstvene usluge i tko joj je bio na čelu?).

zdravstveni_monopol_ostojic

Okupljeni novinari nisu imali nikakvih pitanja vezano za ministrovu besmislenu izjavu. Bilo im je bitnije skrenuti pažnju na onaj dio o ministrovom “budućem radnom mjestu”.

Svako dobro,
vaš Kapitalac

Oglasi