Oznake

, , , ,

Povodom povećanja trošarina na duhanske proizvode, naravno zbog usklada s EU regulativom, koji bi drugi bio povod, kaže Linić o mogućem utjecaju na rast cijena: “To će ovisiti o tome koliko su proizvođači spremni sniziti svoje marže” 🙂

Mogli bismo istu logiku primijeniti u nekom od mogućih scenarija u budućnosti: “Hoćete li sutra jesti nešto, ili nećete uopće, ovisi o vašoj spremnosti da s mesa pređete na kruh, jer državni namet uvodimo u svakom slučaju”.

Nisam pušač i ovaj problem naravno nema nikakve veze sa pušenjem i cijenom cigareta već sa općenito vladinim fiks idejama i petljanjem po regultativi, a sve na štetu financijske stabilnosti građana – jer lajtmotiv provođenja ovih usklada s EU jest očito izražen gdje god vlast nalazi mogućnost da se domogne još novca građana. Neka, samo udrite, prije će vas skinuti s trona.

linic_frula

Svako dobro,
vaš Kapitalac

p.s. fotografija je fotomontirana, ministar u ovom trenutku nije pušio već je palcem i kažiprstom desne ruke dirao rubove usta, a “cigareta” je dodana digitalnom obradom fotografije. Elementi fotomontaže su javno dostupni na internetu.