Oznake

, , ,

O priči male Nore javnost zna dovoljno, njena borba za život traje, liječi se od zločudne bolesti u dječjoj bolnici u Philadelphiji, a njeni roditelji uspjeli su dokazati kako ljudska solidarnost ne poznaje granice.

Norina priča govori kako ljudima nije potrebno javno zdravstvo niti ministarstvo zdravlja da bi umanjili rizike vezane za zdravlje ili se uspješno liječili. Upravo je nužno potrebno suprotno, nitko ne bi smio svoje zdravlje bezuvjetno prepuštati u ruke monopolističkom sustavu već unutar granica države inzistirati na razbijanju monopola koji će dovesti do mogućnosti izbora bolje zdravstvene usluge koju ionako plaćamo, naročito kada nam zatreba. Tome u prilog ide i današnji članak u Večernjem, gdje u jednom djelu nalazim ovo:

Roditelji čekaju na smještaj u kući Roland McDonald, gdje borave obitelji malih pacijenata koji su dugo na liječenju u Philadelphiji. U toj kući obitelji plaćaju samo 15 dolara po danu za smještaj iako je komercijalna cijena 75 dolara, no razlika se podmiruje donacijama brojnih Amerikanaca i korporativnih donatora koji pomažu liječenje bolesne djece u bolnici. Nitko nikad nije odbijen ako nije mogao platiti jer novac se uvijek namakne od donatora pa će se i Norino liječenje pomagati američkim donacijama.

Maloj Nori i njenim roditeljima želim svu sreću Svijeta uz nadu da će njihova priča imati sretan završetak.

ronald_mcdonalds_kuca

Svako dobro,
vaš Kapitalac