Oznake

, , ,

Filozofi kao urednici koristili društveni novac za samopromociju

hehe, baš sam se nasmijao na tekst Jutarnjeg 🙂
Ekipa s filozofskog, gdje vlada vječni duh marksizma, našla izvoditi kleptokratske vježbe. Pa dobro je da se i za to čuje, kako je šačica njih iz uredništva časopisa Filozofska istraživanja te Synthesis Philosophica, inače referentnih točaka za objavu bodovanih znanstvenih radova, odlučila svoj položaj i sredstva iz državnog proračuna, kojima se časopisi financiraju, koristiti za samopromociju i akademsko napredovanje. Tako su neki od njih dostigli znanstvena zvanja docenata i profesora pa time i osigurali solidno plaćene poslove, ponovno na trošak poreznih obveznika. Ne bi njima bilo milo reći “trošak poreznih obveznika” pa možemo reći i “društveni trošak”, to bi bilo prigodnije njihovom ideološkom stajalištu.

Ne bih se posebno osvrtao na ovu vijest da na riječima nespretni ministar Jovanović nije izvalio glupost:

 “bili u privatnim rukama, a financirani su iz državnog proračuna”

E pa ministre, nema ovdje privatnih ruku, to su vaši državni zaposlenici, kadar koji plaće prima iz državnog proračuna, a u njihovom zapošljavanju posreduje upravo vaše ministarstvo. Uz to još financirate i njihove projekte za pranje novca. Dakle ovo je dokaz neučinkovitosti prenabujale države i institucionalnog okvira, u koji ulazi i vaš resor, kojeg ne treba sada pojačano kontrolirati pa zbog toga zaposliti još ponekog inspektora-birokrata na trošak građana, već odbaciti, srezati ga ili bar pojednostaviti na način da se u što manjoj mjeri financira proračunskim sredstvima.

Bili bi na tome zahvalni građani kojima rado zavlačite ruke u novčanike, pa i kada treba platiti TV reklame kojima im ispirete mozgove uvjeravajući ih da bez svesrdnog plaćanja poreza ne bi bilo između ostaloga ni tih fakulteta, njihovih časopisa i za društvenim novcem povampirjelih nadriprofesora.

Svako dobro,
vaš Kapitalac