Oznake

, , ,

Na današnjoj sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba usvojena je inicijativa gradonačelnika Bandića za nabavu “besplatnih” udžbenika za gradske osnovnoškolce za iduću školsku godinu.

Vijest je objavljena i na gradonačelnikovom facebook profilu gdje komentari zahvale oduševljenih građana pristižu tolikom brzinom da ih ne stignem ni brojati. Među njima kažu građani:

– Svaka čast Bandiću, jedan jedini nas Bandić
– Da BANDICA nema trebalo bi ga izmislit..
– nisam nikad sumnjala u naseg g.Bandica
– Jednom se rodi takav,svaka mu čast!
– Neka Vas Gospodin blagoslovi zdravljem i srećom!
– Nisam ja zabadava cak iz austrije sa obitelji isao glasat za tebe
– Neka se drugi gradonačelnici ugledaju na gospodina Bandića
– Hvala vam na svemu vi ste primjer PLEMENITOG I DOOBROG ČOVIJEKA
– hvala samo se u njega možemo pouzdati u ovim teškim vremenima

i možda najbolji među njima za kraj:

fala g. gradonačelniče, uštedjeli ste nam muke i love!

Hehe naivci. 🙂

Trošak nabavke udžbenika podmirit će se naravno iz gradske blagajne, a istu velikodušno pune ti isti zahvalni i oduševljeni građani. Baš je dobro da imaju gradonačelnika koji će im osiguravati besplatne stvari njihovim vlastitim novcem hihi. Naravno svaki gradonačelnik i političar na položaju je takav, samo to ili shvaćaš ili živiš uvjeren u neku nadrealnost pa smatraš da ti sustav služi pro bono.

No tome se ne treba čuditi. Identična očekivanja i zablude Hrvati imaju i prema državi samo što u zadnje vrijeme od nje ne dobivaju apsolutno ništa za novac koji im ova otima osim opetovanih vijesti o padu gospodarskih aktivnosti, padu BDP-a, rastu duga, nezaposlenosti, poreza itd., tako da je ova vijest, uz vijest o presudi bankama za slučaj “Franak”, mnogim naivcima danas popravila dan. Mogli bismo ovaj dan proglasiti “Danom naivnosti” ili “Danom mediokritetske radosti” i ubuduće ga prigodno obilježavati recimo nekom besplatnom feštom i vatrometom za sve građane na Bundeku.

Milan je poput svih političara koji caruju ovom državicom u idealnom položaju. Novac na tom položaju ne predstavlja ništa, ima ga koliko hoće, već moć koju mu položaj daje. Ovim potezom riješio je i još jedan problem – problem socijalnih slučajeva koji također imaju obvezu nabaviti udžbenike, a problem od kuda ih platiti. Trošak prebacuje na prirezne obveznike koji pune gradsku kasu i koji, osim što su pokrili trošak udžbenika za vlastitu djecu, se sada solidariziraju i sa socijalnim slučajevima, a da toga nisu ni svjesni. Ne kažem da to možda i sami ne bi napravili da postoji takva opcija, dakle osim svojem djetetu prije početka godine kupili set udžbenika i nekoj nepoznatoj obitelji, ali sada je to gradonačelnik napravio za njih. I od obje skupine dobio aplauz, a od nekih i blagoslov.

Odličan potez za učvršćivanje pozicije gradonačelnika. Politički perfektno iskazivanje milosti narodu pod sobom. Bravo na tome, a za udžbenike neću zahvaliti jer sam ih evidentno sam platio i istovremeno sponzorirao mnogobrojne druge roditelje koji ne doprinose gradskom proračunu i ovom trošku.

Svako dobro,
vaš Kapitalac