Oznake

, , , ,

Ništa vulgarno u naslovu, sličnim riječima poslužio se Linić u obraćanju tržničkim prosvjednicima protiv fiskalizacije koji zapravo ne prosvjeduju zbog oporezivanja već zbog metode – fiskalna aparatura im je presofisticirana, jer rade na -20 i  u rukavicama, pa predlažu druge metode poput paušala (po osjećaju, vrsti robe, dužnom metru štanda itd.):

Ispada da smo mi kruti, nefleksibilni i tvrdoglavi, a o Zakonu se sve zna već devet mjeseci

Tako je, znali ste da će vam ga mećat i šta sad halabučite?
Ništa ni od moratorija jer:

Nama su prihodi potrebni da bismo mogli izvršiti proračunske obveze.

Linić ne sumnja u uspješnost fiskalizacije:

Ako smo u ugostiteljstvu postigli promet veći za 60 posto nego prošle godine, onda vidimo kako je fiskalizacija opravdani potez.

Porez je opravdan iz njegove perspektive – on dobiva vaš novac, pri tome ne gubi ništa (čak štoviše, dobiva podršku većine, a dobio je i izbore na isti način) – dok vi ne dobivate ništa, a usput gubite imovinu kroz fiskalizaciju koja je samo sredstvo oporezivanja i namicanja vode na Linićev presušeni mlin . Pardon, ipak dobivate nešto u svemu – prijetnju kaznenim progonom i zatvorom ukoliko ne poštujete idiotski zakon, a to što će vam računica ostanka u tom poslu postati upitna je sitnica koju vam Linić daje gratis. Znate, tak i vi ubacite vjernom kupcu koju mrkvicu sa strane u ceker, ono za klinca, bude bolje videl ak gricka mrkvicu.

Očajnici iz udruge tržničara su pravi mazohisti. Kaže jedan od njih:

Tražimo reviziju proizvodnje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, uređenje veleprodaje, na način da se makne gotovina iz optjecaja, plaćanje samo virmanskim karticama. Tražimo uklanjanje anomalija s naših tržnica, a među njima je prodaja s ruke, odnosno divlja prodaja tik uz tržnice. Također, tražimo micanje svih obrta i tvrtki koji su u blokadi, a nisu ušli u predstečajnu nagodbu, tako da maknemo nelojalnu konkurenciju s tržnica, što je i dužnost Vlade, odnosno državnih institucija

Pa vlast samo čeka ovakve ideje, da uvede totalitarnu državu na velika vrata. Naravno, tržnički vođe smatraju da će ostati pošteđeni u cijeloj priči i da će se totalitarna skalamerija izgraditi mimo njih, pa bi usput mogli dobiti počast i postati kakvi partijski sekretari zaduženi za tržnička pitanja. Svakako, svakako. Bolje skinite gaće jer vam je Linić lijepo rekao – moratorija nema i on vam ulazi na velika vrata.

Ostatak vijesti sa današnjih prosvjeda možete, između ostaloga, pročitati ovdje.

linic_krastavac2

Svako dobro,
vaš Kapitalac