Oznake

, , , , ,

Mađarska vlast je u travnju 2012. zakonom zabranila siromaštvo. U studenom iste godine Ustavni sud srušio je zakon tvrdeći da krši ustavno pravo na ljudsko dostojanstvo.

Progresivističkim genijalcima, koji su naselili mađarski parlament, preostalo je stoga da dvotrećinskom većinom izglasaju promjenu samog ustava, što im je uspjelo u ožujku ove godine, i tako je siromaštvo postalo ustavom zabranjeno unutar granica Mađarske.

To konkretno znači da je beskućnicima zabranjen život na javnim površinama, kopanje po smeću, uzimanje odbačenih stvari s ulica i drugi oblici neprihvatljivog ponašanja za što su predviđene novčane i zatvorske kazne.

S obzirom da se vlade brinu za svoje građane, i za njih čine samo dobro brinući se o njihovom obrazovanju, zdravlju, mirovinama, prehrani, socijalnoj zaštiti i bezbrojnim drugim aktivnostima od suštinskog značaja za slobodu čovjeka, tada pojava beskućnika može značiti samo da s takvim ljudima nešto nije u redu, da ne žele prihvatiti to dobro koje im vlada nesebično nudi u okviru naprednog društva i njegovih zakona. Za takve naravno u društvu mjesta nema. Šteta što Mađarska nema neki otok pa da ustavnom odredbom odluči nepoželjne smjestiti upravo tamo.

(Politika+)

Svako dobro,
vaš Kapitalac