Oznake

, , , , , , , ,

Maštruko je napisao jedan zgodan tekst, o velikom uspjehu Končara koji se upravo sprema isporučiti golemi transformator Filipinima, a po njega dolazi ni manje ni više nego najveći avion na Svijetu, teretnjak Antonov 225. Usput rečeno i jedan jedini takav avion. Pače kalkuliram da bih ga s klinkom otišao vidjeti kako slijeće u petak ili polijeće u nedjelju. Stvarno je impozantan.

Ono na što Maštruko gađa jest uspjeh Končara koji ostaje nezapažen, valjda i neslavljen od masa, koje su okupirane manje važnim stvarima poput primjerice pokušaja jednih da referendumom izoliraju druge od njihovih elementarnih prava da žive kako žele (pederluk, lezbijstvo i slično zapravo uopće nemaju veze s prirodom referendumskog problema jer problem nastaje u pravnoj domeni odnosno u vladavini prava koja bi već jednom trebala zamijeniti vladavinu većine ili organiziranih interesnih skupina). Končar veže poput mnogih drugih tvrtki uz socijalizam. Kaže Končar je dijete socijalizma koje je preživjelo privatizaciju, kleptokraciju bivših i nesposobnost aktualnih političara na vlasti.

No ipak povijest o Končaru govori nešto sasvim drugo. Nažalost Končar nije preživio nacionalizaciju. Naime on je osnovan davne 1921. godine kao podružnica Siemens AG-a u Zagrebu te je kasnije nasilno nacionaliziran i otet vlasnicima u vrijeme kada su i mnoge druge privatne tvrtke nacionalizirane i preimenovane u imena mnogih antifašističkih i socijalističkih narodnih heroja. Od tog trena socijalistički povjesničari pisali su povijest, a socijalistički učitelji podučavali mnoge Olege i Kapitalce pričajući im narodne priče. Naravno pogrešne.

21. stoljeće srećom nudi mogućnost svakome tko to želi da se suoči s turobnom činjenicom da smo više od pola stoljeća dogmatizirani i indoktrinirani krivom slikom povijesti. I meni, inače vrlo slobodnoumnom čovjeku, bilo je dosta teško prihvatiti da neke stvari koje sam usvojio kao činjenice zapravo to i nisu, a još teže bilo je početi graditi iznova ovu novu ali realnu sliku Svijeta.

Tko unatoč svemu vjeruje u suprotno, bez želje da se suoči s povijesnim faktima, je žrtva indoktrinacije. Možda je dobro napomenuti kako je upravo ta opća kriva slika posljedica državnog, obveznog, monopolistički ustrojenog obrazovnog sustava, osmišljenog u glavama kolektivističkih ideologa i planera, koji vas ne uči o činjenicama već o pričama kroz koje vas se formira da budete sukladni s kolektivističkom ideologijom koju zagovaraju političke klase.

O tome tko je industrijalizirao Hrvatsku i kada pisao je Šimun prije gotovo dvije godine. Preporučam da pročitate njegov zanimljiv tekst.

antonov_225

Svako dobro,
vaš Kapitalac