Oznake

, , , , , , , ,

Ministrica graditeljstva Anka Mrak-Taritaš, poznata još i po orkestriranju legalizacijom nekretnina zahvaljujući kojoj je stvorena (i stvorit će se još) gomila društveno beskorisnih (i time štetnih) radnih mjesta, pohvalila se građanima kako je za razliku od svojih kolega, ministara i drugih državnih dužnosnika, u odabiru službenog vozila postupila racionalnije. Njeno ministarstvo je od Carine kupilo zaplijenjeno vozilo, Mercedes S klase. Nadam se da su to učinili na javnoj dražbi, a ne direktnom pogodbom da je za par godina ne moram gledati kako se vuče po novinama u kontestku nekog novog sudskog procesa.

Dok njeni kolege na automobile troše milijune kuna poreznih obveznika Anka, kaže, ne troši niti kune:

Doznali smo za njega, poslali im dopis i kupili ga po cijeni od samo 115.000 kuna. Dakle, novac je dala jedna državna institucija, odnosno naše ministarstvo, drugoj državnoj instituciji – Carini. Po principu, iz proračuna u proračun, što znači da porezne obveznike nije stajao ništa

Da bi njeno ministarstvo imalo na raspolaganju 115.000 kuna potrebnih za kupnju automobila prije toga ih mora nabaviti. To može tako da kune dobije preraspodjelom iz državnog proračuna kojeg pune porezni obveznici, zatim prodajom kojekakvih dozvola i parafiskalnih nameta koje također plaćaju porezni obveznici, ili kreditnim zaduženjem gdje su garantor i platitelj, pogađate, ponovno porezni obveznici. U svakom slučaju trošak ovog automobila platili su porezni obveznici. Ministrica dakle notorno laže. Ili to spada u kategoriju “neistine”? Tko će ga znat više.

Kad vidite vijest u kojoj se povezuje državnog službenika i novac obratite pažnju na svoj novčanik. Nema sumnje, trošak ide na vaš račun.

crystalmerc

Svako dobro,
vaš Kapitalac