Oznake

, , ,

Dragi svi,

od srca vam zahvaljujem što ste tijekom 2014. dio svojeg vremena potrošili čitajući i komentirajući tekstove objavljene na ovom blogu. Nadam se da ćete naći vremena za isto i u 2015..

Nemojte zamjeriti što u mnogim slučajevima temama koje bih mogao obraditi stručno radije pristupam populistički. Naime, klasično liberalna misao u Hrvatskoj tek proživljava svoje začetke i kako bi se ona mogla “zakalemiti” važno je biti prisutan u dnevno-političkoj kritici. Spontanim razvojem stvari ovaj blog se pokazao uspješnim u tome da na jednostavan način prezentira klasično liberalnu filozofiju, što nije osobito lak zadatak u državi gdje 99% stanovnika ne bi znalo navesti ime barem jednog njenog filozofa, a kamo li vrijednosti koje oni zagovaraju.

Iako su nam fizičke granice otvorene kao društvo smo još uvijek ograđeni visokim ideološkim bedemima utemeljenima na kolektivizmu i trebat će još dosta vremena i napora, također i ustrajne borbe sa onima koji svim snagama nastoje držati vaš razum unutar tih bedema, da se ukaže na to kako izvan tih bedema postoje vrednote veće od onih koje su nam usađene sustavnom indoktrinacijom.

U tom pogledu želim vam uspješnu i plodonosnu 2015. godinu te svako dobro vama i vašim obiteljima! 🙂

Vaš Kapitalac