Oznake

, , , ,

U tekstu “Fanatizam iza zelene računice” kritizirao sam poticaje za kupnju energetski učinkovitih A+++ kućanskih aparata. Akcija je započela 02. listopada 2015 te je rano poslijepodne istoga dana završila nakon što je posljednji od 10000 sretnika registrirao kupnju aparata na web stranicama ministarstva okoliša i tako ostvario pravo na povrat od 800 kuna.

Dakle 10000 “siromašnih” građana je u roku nekoliko sati toga jutra iz vlastitog novčanika iskeširalo više od 20 milijuna kuna, a darežljiva država im je pomogla sa još 8 milijuna kuna koje je u to ime izvukla iz džepova poreznih obveznika (ili ih zaduživši, ako vam je tako draže).

Iako poticaja više nema otkrio sam kako neslužbenim putem možete doći do novog A+++ energetski učinkovitog uređaja. I to u četiri jednostavna koraka. Ali prije toga evo dokaza da stvar funkcionira, moja ganc nova A+++ suđerica koja je kupljena prošlog utorka i ugrađena u kuhinju ove subote:

Kako doći do novog A+++ kućanskog aparata u četiri koraka?

Pozorno pratite korak po korak i ne možete pogriješiti, ali jako je važno da ih odradite točno navedenim redosljedom jer u suprotnom stvar vjerojatno neće funkcionirati. Dakle ovako:

  1. Posjetite trgovinu sa kućanskim aparatima
  2. Izaberite A+++ kućanski aparat
  3. Platite ga na blagajni
  4. Odvezite ga kući (a možete i platiti dostavu)

I to je to! Jednostavno zar ne? 

Osim što je ovaj način kupovine A+++ kućanskog aparata jednostavan on je istovremeno i društveno odgovoran. Što to znači? Kupnjom A+++ kućanskog aparata na ovaj način vi preko države ne prebacujete niti 1 lipu troška na preostale porezne obveznike, vaše sugrađane. To znači da kupujete A+++ kućanski aparat u potpunosti za vlastiti račun. Uostalom, vi ga i kupujete zato da služi vama, ali i da troši manje struje i vode od upola jeftinijih aparata niže energetske klase, zar ne?

Svako dobro,
vaš Kapitalac