Oznake

, , , , ,

Danas, točno u podne, Uber započinje s radom u Zagrebu. Cijena prijevoza u Uberovom aranžmanu bit će od 20 – 25% jeftinija od konvencionalnog taxi prijevoza. S obzirom da živimo u zemlji poprilično isprepletenoj regulativom, što nije stvar slučajnosti već domišljatosti mnogobrojnih interesnih skupina (pa i ceha taksista), Uber se odlučio za najbolju moguću strategiju ulaska na tržište – preko postojećih, licenciranih taksista.

Da, dobro ste pročitali. Za početak Uber vozači će biti oni koji su u posjedu taksi licence (UberX usluga). Tako Uber ne krši regulativu, a omogućuje taksistima dodatnu zaradu. Ako osjete veće benefite od Uber načina prijevoza lako bi se moglo desiti da se postojeća taxi mreža, odnosno njen kvazi monopolski način organizacije, počne raspadati iznutra. Paradoksalno, zar ne? Najžešći protivnici Ubera postaju njegov saveznik. Više od 13 tisuća korisnika već je preuzelo aplikaciju. Danas-sutra otvorit će se vrata i za UberPOP uslugu (taksira tko hoće). Toliko o tome.

Na Uber se možete registirati preko mojeg promo linka jer tako ćete dobiti jednu gratis vožnju* (do iznosa od 35 kuna, što bi trebalo biti dovoljno za vožnju npr. od N.Zagreba do centra).

Kapitalac promo

Svako dobro,
vaš Kapitalac