Oznake

, , , ,

Porezna uprava izdala je priopćenje u kojem se građanima hvali odličnim rezultatima fiskalizacije. Zaista dobra godina za nepotrebnu i štetnu državnu birokraciju i dokaz kako suludi zakoni pisani po mjeri pohlepne vlasti daju mjerljive rezultate.

Na štetu ugostitelja, primjerice, u proračun su utržili gotovo 60% više novca nego u istom razdoblju prošle godine. To povećanje toliko je snažno djelovalo na njihovo licemjerje da su priopćenje naslovili sa “Otkriva li fiskalizacija previše?“, aludirajući naravno na to kako se do sada novac građana od države skrivao zatočen u sivoj zoni svima mrske i još sivije sive ekonomije, da bi ga fiskalizacija izvukla na svjetlo dana i predala državi u ruke.

Hvala Bogu pa država zna s novcem bolje od građana kojima ga otima. Spašeni smo. Sada treba pričekati tek koji dan i posvjedočiti trenutku kada će objaviti informaciju o smanjenju javnog duga, prepolovljenoj nezaposlenosti i strelovitom rastu bruto domaćeg proizvoda na korist tih istih ljudi koje sad ugnjetava fiskalizacijom i izlaže teroru poreznika.

Stoga strpite se ugostitelji i ini fiskalizirani poduzetnici, podržite i vi fiskalizaciju kao što to čini više od 80% vaših sugrađana (vidljivo iz priopćenja porezne), dajte državi da kontrolira vas i vaš novac jer bit će vam zbog toga bolje. Dozvolite da vas država izvede iz sive zone, a za nagradu ona će vam vaše vratiti kada se stanje u državnom proračunu popravi i to toliko uvećano da vlastitim poduzimanjem ne biste tokom cijelog života mogli doseći takvo blagostanje i osobno zadovoljstvo. NOT!

Svako dobro,
vaš Kapitalac