Oznake

, , , ,

pigs2

Vlada neće uvesti reda u svoj rad jer da to hoće već bi odavno to učinila. Očekivanje građana da se vlast sama uredi usporedivo je očekivanju od masovnog ubojice da uredi svoj ubilački pohod. U tom pogledu jasno je kako je djelovanje vlasti ili ubojice već maksimalno uređeno i u skladu s onime što su naumili činiti pa je tražiti uređenje apsurdno – Ok, sad vas više neću puškom nego motornom pilom iliti zdravstvene doprinose spuštamo 2% ali PDV ide gore isto toliko (uzmite u obzir da je suma povećanog PDV-a neusporedivo veća od sume smanjenih doprinosa, kao i da će se ove godine dugovi javnih bolnica restrukturirati s 5mlrd HRK koje će vlast uzeti građanima, dakle sve je jasno).

Ono što Vlada neumorno čini jest stvaranje ovisnosti građana o njoj samoj. Vlada sama sebi daje sve veću ulogu (propisuje nova pravila, zapošljava nove birokrate), potiče građane da svoja vlastita pitanja u sve većoj mjeri prepuštaju njoj na rješavanje i stvara u građanima osjećaj bespomoći.

Ono što je potrebno, uzet ću si za slobodu tako reći, jest da građani shvate da za većinu svojih potreba ne trebaju vlast već da te potrebe trebaju u najvećoj mogućoj mjeri zadovoljavati samostalno (i razmišljati o načinu kako da to čine). Vlast nužno mora smanjiti svoj volumen i doseg, a samim time i potrošnju, što će dovesti do manje potrebe za poreznim izdvajanjima građana tj. nižih poreza (to je poticaj ekonomskoj konkurentnosti zemlje, put u financijsku stabilnost građana i slobodu).

Jednostavnije rečeno – građani su se zakačili državi za sisu i naravno da su sada neprijatelji oni građani koji ne žele hraniti tu krmaču (da se tako slobodno izrazim). Ovdje možete vidjeti kako praščići novinari Jutarnjeg lista pohode kafiće ne bi li otkrili prevare fiskalnog sustava, iste prijavljivali Liniću – pa se naslikavali s njime upravo u trenu kada mu pokazuju neispravan račun, pa o tome klepali tekstove za druge praščiće koji se također osjećaju prevareni.

Svako dobro,
vaš Kapitalac