Oznake

, , , , , , , , , , , ,

Bilo je potrebno manje od 45 minuta da ova vijest sa naslovnice Index.hr iscuri i nestane u bezbrojnim vijestima zametnutim u arhivi.

HBOR je uzeo zajam od EIB-a u iznosu 250 milijuna EUR, ili pretvoreno u HRK po srednjem tečaju na današnji dan to bi iznosilo 1.880.692.250 HRK (milijarda i osamstoosamdeset milijuna i kusur kuna).

Zajmom će se kreditirati malo i srednje poduzetništvo u nadi da će isto postati i ostati dovoljno produktivno da kredite vrati HBOR-u, a ovaj EIB-u. Koliko nas je samo ta “nada” vladajućih političara koštala?

Deficit države u ovom trenu je preko 10 milijardi HRK i premašio je planirani iznos za kraj 2013., dug države je preko 180 milijardi HRK, a vijest o Linićevom novom zaduženju kroz obveznice od preko 8 milijardi HRK još se nije ni slegnula.

Sve navedeno platiti će prije ili kasnije građani te osjetiti trošak samovolje vlasti na vlastitoj koži kroz pad standarda, rast nezaposlenosti i urušavanje ekonomije. Uf… čekajte malo, pa to se već osjeti, a osjeti se jer se na isti način već godinama milijarde provlače ispod radara građana koji prešutno odobravaju vlastitu propast u režiji vlastodržaca. Samo što će biti još i gore.

radar_dug_drzave2

Svako dobro,
vaš Kapitalac